Kaikki mitä olet halunnut tietää Hossasta: Osa 2/10 Kainuu Trail - mitä voit odottaa?

Julkaistu: 19.04.2021

Heippa taas! Mukava nähdä sinut täällä. Ajattelin esitellä itseäni ja taustaani hieman lisää. Tiedät jo, että nimeni on Jesse, mutta kerroinko jo, että olen kotoisin pienestä kylästä Kainuusta. Vartuin kauniin luonnon sekä mukavien ja rentojen ihmisten ympäröimänä. Monet heistä yhtä innoissaan luonnossa liikkumisesta kuin minä. Minä en malta odottaa Kainuu Trail -polkujuoksutapahtumaa Heinäkuussa! Oletteko te yhtä innoissanne kuin minä? 

Juokseminen on ollut intohimoni pikkupojasta lähtien. Aloin juosta heti, kun opin kävelemään. Lenkkeilyn aloitin isäni kanssa ja sama harrastus jatkuu tänäkin päivänä. Lapsuuteni vietin ulkoillen ja retkeillen perheeni kanssa monissa Suomen kansallispuistoissa. Vuosien kuluessa halusin yhdistää nämä kaksi harrastusta ja löysin polkujuoksun. Rakastuin lajiin heti ja olen harrastanut sitä aktiivisesti siitä lähtien. Se, että saamme Kainuu Trail -polkujuoksun Hossaan tänä vuonna on upea juttu! Hossan kansallispuiston polut olivat ensimmäisiä, missä minä koskaan pääsin kulkemaan perheeni kanssa (vaikkakin silloin Hossa ei ollut vielä saanut kansallispuiston titteliä). Nyt en kyllä malta odottaa päästä polkujuoksemaan näihin maisemiin sekä jakamaan Hossan alueen hiljaisen erämaan ja kauneuden kaikkien teidän kanssa!

Miksi minä juoksen? Koska se on hauskaa tottakai! :)
Sen lisäksi olen huomannut vuosien saatossa, että juoksemisella on useita hyviä vaikutuksia terveyteeni. Juokseminen auttaa ylläpitämään kestävyyskuntoa sekä vahvistaa tuki- ja liikuntaelimistöä. Tämän lisäksi ainakin itselleni säännöllinen liikunta, kuten juoksu antaa lisää energiaa jokapäiväiseen elämään. Minua juoksu on auttanut ylläpitämään ei vain fyysistä terveyttä mutta myös mielenterveyttä. Lisäksi polkujuoksussa ja ylipäätään luonnossa juokseminen on  monipuolisempaa ja hellävaraisempaa jaloille kuin esimerkiksi maantiellä juokseminen. Ja tietysti luonnossa liikkuminen on rentouttavaa. Erämaan hiljaisuudessa mahtavan luonnon ympäröimänä on hyvä antaa itselleen ja ajatuksille tilaa hengähtää - metsällä on taianomainen ja parantava vaikutus.

Jos vielä pohdit pitäisikö sinun kokeilla juoksemista ja ehkäpä osallistua Kainuu Trail -polkujuoksutapahtumaan - niin ehdottomasti!

Ylipäätään juoksuharrastuksen aloittaminen on varsin helppoa - kaikki mitä tarvitset ovat juoksukengät, sopivat vaatteet, juomapullon ja olet melkein valmis lenkkipolulle! Ja, kun aloittaa rauhassa omaan tahtiin, niin se on varmasti hauskaa, sen voin luvata.

Jos sinua kiinnostaa osallistua Kainuu Trail -polkujuoksuun, niin suosittelen tutustumaan Kainuu Trail varustus -sivuun, Kainuu Trail huoltopisteet -sivuun, Kainuu Trail reitit ja kartat -sivuun ja lisäksi toukokuussa 2021 julkaistaviin osallistujaohjeisiin, jotka löydät  Kainuu Trail osallistujaohje -sivulta.

Jos päätät osallistua Kainuu Trailille, niin löydät kattavan valikoiman majoitusmahdollisuuksia Hossan lähiympäristöstä. Esimerkiksi Hossan Luontokeskus, Camping Hossan Lumo ja Hossan Lomakeskus tarjoavat erilaisia majoitusmahdollisuuksia, ravintoloita, kahviloita ja monipuolisia oheisohjelma-aktiviteetteja alueella. Hossan Luontokeskuksesta löydät myös paljon tietoa alueen luonnosta ja historiasta. Hossan Luontokeskuksen alueella on myös Karhunkainalon camping alue. Minkä tahansa näistä majoitusvaihtoehdoista valitset, niin lupaan, että tulet viihtymään Hossassa.

Kainuu Trail -polkujuoksu on yksi monipuolisimmista polkujuoksutapahtumista Suomessa. Itsellesi sopivan matkan voit valita kattavasta valikoimasta reiteistä ja matkoista. Kainuu Trailin pisin juoksureitti on Julma-Ölkky 78 km. Tällä kilpailun haastavimmalla, mutta myös hienoimmalla matkalla pääset näkemään ja kokemaan Hossan kansallispuiston täydelliset polkujuoksupolut, hienoimmat maisemat ja nähtävyydet yhden päivän aikana. Kokonaisnousua reitillä kertyy lähes 3000 metriä (tarkalleen 2730 metriä). Muut Kainuu Trail -juoksumatkat ovat Värikallio 55km, Kokalmus 38km, Jatkonvaara 21 km ja Huosius 10 km. Reitit eroavat toisistaan pituuden lisäksi kokonaisnousun ja haastavuuden mukaan. Lisää tietoa näistä löydät Kainuu Trail Reitit ja Kartat -sivulta. Kaikki reitit alkavat ja päättyvät Kainuu Trail -kilpailukeskukseen mikä sijaitsee Hossan luontokeskuksella. Kilpailukeskuksesta löydät  ravintolan, kahvilan, vessat, suihkut ja saunan (Saunan käyttö on mahdollista mikäli koronatilanne sen sallii).

Voin luvata, että Kainuu Trail -polkujuoksu tarjoaa jokaiselle jotakin! Reittejä löytyy jo kokeneille polkujuoksijoille sekä polkujuoksusta vasta innostuneille. Tule nauttimaan rennon letkeästä polkujuoksupäivästä Hossan täydellisille poluille - katso vaikka tätä maisemaa :)
Kainuu-Trail-Hossa-National-Park-Finland-Hossan-kansallispuisto-Hakokoski-Polku.jpeg
Kuva: Suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto, Hakokoski, Polku

Ehkäpä kiinnostuit Kainuu Trail -polkujuoksusta, ja jospa me näemme kesällä Hossan poluilla!

Ja hei! Kainuu Trailin seuraava edullisempi ilmoittautumisporras päättyy nyt huhtikuun lopussa 30.4.2021, joten nyt kannattaa hyödyntää edullisemmat osallistumismaksut.

Kainuu Trail ilmoittautuminen -sivulle pääset tästä linkistä.

10 faktaa Kainuu Trail -polkujuoksusta:

  1. Ensimmäinen Kainuu Trail -polkujuoksutapahtuma järjestetään 3.7.2021
  2. Kainuu Trail on ensimmäinen polkujuoksutapahtuma, joka järjestetään Hossan kansallispuistossa
  3. Kainuu Trail -polkujuoksun matkat ovat 78 km, 55 km, 38 km, 21 km ja 10 km
  4. Kaikilla Kainuu Trail -matkoilla on yleinen sarja miehille ja naisille (18-vuotiaat tai vanhemmat)
  5. Kainuu Trailin 10 km matkalla on lisäksi erillinen sarja 12-17-vuotiaille nuorille
  6. Kainuu Trailin osallistujille on tarjolla runsaasti majoitustilaa Hossan alueella
  7. Kainuu Trail -kilpailukeskus sijaitsee Hossan luontokeskuksella
  8. Kainuu Trail -osallistujaohjeet julkaistaan verkkosivuilla toukokuussa 2021
  9. Seuraava edullisempi Kainuu Trail -ilmoittautumisporras päättyy 30.4.2021
  10. 10. Viimeinen ilmoittautumisporras Kainuu Trail -polkujuoksuun on 1.5.-21.6.2021

Verkkopalvelun alusta onstage © 2021 online.fi