KAINUU TRAIL 2024

Saapuminen Hossaan 

Hossan kansallispuisto sijaitsee Suomussalmen kunnan pohjois-koillisosassa Kuusamontien (valtatie 5, E63) ja Suomussalmi - Murtovaara -tien (nro 843) välissä. Kansallispuiston alue on osittain Kuusamon ja Taivalkosken kuntien puolella.


Kartta 1: Hossan kansallispuiston sijainti

Hossan maisemiin ja luontoon on vaivatonta tulla tutustumaan. Lähes välittömästi, kun saavut Hossan alueelle voit painua erämaan hiljaisuuteen, jos näin haluat.

Hossan alue suorastaan kutsuu retkeilemään, melomaan, kalastamaan, maastopyöräilemään, juoksemaan jne. Lisäksi alueen palveluja on parannettu viime vuosina merkittävästi ja esimerkiksi keskeisimmässä osassa retkeilyaluetta olevia kulkureittejä on tehty myös liikuntarajoitteisille (mm. Muikkupuron laavu).

Jos polkujuoksijan mieli tekevi lähteä Hossan polkuja kokeilemaan, niin Hossan ja Luontoon.fi -sivuilla on kattavasti saapumisohjeita.

Saapuminen kilpailukeskukseen

Kainuu Trail -polkujuoksun kilpailukeskus sijaitsee Hossan luontokeskuksella osoitteessa Jatkonsalmentie 6, Suomussalmi.

Tapahtumaopasteet ja Hossan kansallispuiston opasteet opastavat kilpailukeskukseen tieltä numero 5 (E63). Kainuu Trail -tapahtumaopastus alkaa tiellä numero 5 (E63) kartan 2 mukaisesti.


Kartta 2. Saapuminen Hossaan

Kainuu Trail -kilpailukeskuskartta


Kartta 3. Kainuu Trail -kilpailukeskus

Saapuminen bussilla Hossaan

Kesäisin Kajaani-Kuusamo-linja-autoyhteys palvelee Hossaan tulijoita yleensä kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Bussiyhteyden löydät matkahuollon aikatauluhausta nimellä Kajaani-Suomussalmi-Hossa-Kuusamo.

Yleensä tämä yhteys on kesäisin käytössä maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin (ei siis lauantaisin). Kannattaa tarkistaa kuitenkin jokaisen kesän ajankohtainen aikataulu matkahuollon sivuilta.

Tällä linja-autoyhteydellä on helppo saapua Hossaan Kajaanista, Suomussalmelta tai Kuusamosta esimerkiksi päivä ennen kilpailua perjantaina 28.6.2024 ja poistua kisapäivän jälkeen sunnuntaina 30.6.2024.

Tarkista ajankohtainen aikataulu matkahuollon sivuilta: Matkahuolto tai Google Maps -palvelusta.

Matkahuollon palvelunumero auttaa myös tarvittaessa: +358 0200 4000.

Junalla Kajaaniin ja bussilla Hossaan

Jos haluat saapua Kainuu Trailille junalla, niin lähin rautatieasema on Kajaanissa noin 200 kilometrin päässä Hossan kansallispuistosta. Kajaanin rautatieasemalta (Matkakeskus) on helppo jatkaa matkaa kohti Hossaa linja-autolla esimerkiksi käyttäen Kajaani-Suomussalmi-Hossa-Kuusamo -linja-autoyhteyttä.

Katso junien aikataulut: vr.fi

Lentäen Kajaaniin tai Kuusamoon ja bussilla Hossaan

Saapuminen ja matkustus Kainuu Trailille onnistuu sujuvasti myös lentäen joko Kajaanin lentoasemalle tai Kuusamon lentoasemalle. 

Kajaanista (matkakeskukselta) on helppo jatkaa matkaa kohti Hossaa linja-autolla esimerkiksi käyttäen Kajaani-Suomussalmi-Hossa-Kuusamo -linja-autoyhteyttä. Kajaanin lentoasemalta Kajaanin keskustaan ja matkakeskukselle pääsee kätevimmin taksilla tai julkisella bussivuorolla.

Kuusamosta on helppo jatkaa matkaa kohti Hossaa linja-autolla esimerkiksi käyttäen Kajaani-Suomussalmi-Hossa-Kuusamo -linja-autoyhteyttä. Kuusamon lentokentältä Kuusamon keskustaan (Ervastin aukion bussipysäkille, Kelantie 2, Kuusamo) pääsee kätevimmin taksilla tai julkisella bussivuorolla.

Katso lentojen aikataulut: finnair.fi

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi