Kaikki mitä olet halunnut tietää Hossasta: Osa 1/10 Hossan kansallispuisto - täynnä elämyksiä

Julkaistu: 07.04.2021

Kainuu-Trail-Hossa-National-Park-Finland-Hossan-kansallispuisto.png

Heippa! Minun nimeni on Jesse. Mukava nähdä sinutkin täällä! Minä saavuin juuri Hossan kansallispuistoon valmistautumaan 3. heinäkuuta 2021 juostavaan Kainuu Trail -polkujuoksutapahtumaan. Jos sinä olet myös kiinnostunut polkujuoksusta, niin liity seuraani tutustumaan Hossan polkuihin ja niitä ympäröiviin mahtaviin maisemiin!

Tiesitkö, että Hossa on Suomen uusin kansallispuisto? Hossasta tehtiin kansallispuisto vuonna 2017 Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Nyt tulevana kesänä (2021) kansallispuistossa järjestetään virallinen polkujuoksutapahtuma ensimmäistä kertaa - Kainuu Trail Hossa National Park (Finland). Ennen kuin Hossa nimettiin Suomen 40:ksi kansallispuistoksi, alue oli tunnettu Suomen vanhimpana retkeilyalueena. Hossa on 111 km2:n kokoinen ja siellä kulkee yhteensä 90 kilometriä polkureittejä tehden siitä lähes täydellisen alueen polkujuoksutapahtuman järjestämiseen. Kainuu Trail -polkujuoksussa on juoksumatkoja 10 kilometristä 78 kilometriin.

Kainuu Trail -polkujuoksussa pääset juoksemaan samoja polkuja, joita ihmiset ovat täällä kulkeneet yli 10 000 vuotta sitten. Jos katsot tarkasti kulkiessasi läpi kansallispuiston, näet monia kauniita paikkoja ja nähtävyyksiä, kuten 4000 vuotta vanhat kalliomaalaukset Värikalliolla sekä jääkauden aikana muodostuneen Julma-Ölkyn kanjonijärven ja sen ylittävän riippusillan. Voit myös nähdä Lounatkosken, Kokalmuksen, Jatkonvaaran sekä muita kauniita paikkoja, mitkä tarjoavat uskomattomia näköaloja Hossan kauniissa ja rauhallisessa luonnossa.

Jos saapuminen Hossaan mietityttää, se on helppoa! Parhaiten pääset Hossaan autolla, Viitostie ja tie 843 tuovat sinut helposti perille. Voit myös saapua Kuusamosta lähtevällä bussilla, jolloin matka-aikaa kuluu alle tunti. Katso täältä tarkemmat saapumisohjeet Kainuu Trail -polkujuoksuun.

10 faktaa Hossasta:

  1. Suomen uusin kansallispuisto – perustettu 2017
  2. 90 kilometriä polkuja polkujuoksijoille
  3. Suomen vanhin ulkoilualue
  4. Kokonaispinta-ala 111 km2
  5. Kainuu Trail -polkujuoksussa pääset juoksemaan samoja polkuja, joilla ihmiset ovat liikkuneet 10 000 vuotta sitten
  6. 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia
  7. Julma-Ölkky kanjonijärvi (yli 50 metriä syvä rotkoalue)
  8. Riippusilta kulkee Julma-Ölkyn kanjoni yli
  9. Helpoin tapa saapua Hossaan on autolla
  10. Hossa sijaitsee Kainuun pohjoisosassa Suomussalmen kunnan alueella
Kuva: suomussalmi.fi / Hossan kansallispuisto

Verkkopalvelun alusta onstage © 2021 online.fi