Hossan kansallispuisto - polkujuoksijan paratiisi

Yleistietoa Hossasta

Hossan maisemat avautuvat kävijälle helposti, sen metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti. Polkuja riittää patikoida ja pyöräillä, vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan. Kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat  10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan.

Hossa on Suomi100 -juhlavuoden kansallispuisto. Suomen 40. kansallispuiston virallisia avajaisia vietettiin 17.6.2017.

Soveltuvuus: Hossa sopii hyvin koko perheelle. Soveltuu osin myös liikuntaesteisille: osa poluista kuljettavissa pyörätuolilla sekä liikuntaesteisille soveltuvia kalastuslaitureita, laavu ja vuokramökkejä.

Lue lisää:
https://www.luontoon.fi/hossa

http://hossa.fi/


Kuva: Muikkupuron laavu.

Kainuu Trailin polkujuoksijoille

Pyydämme Kainuu Trail -tapahtuman polkujuoksijoita ja muitakin tapahtumaan osallistuvia huomioimaan, että pääsemme juoksemaan kansallispuistossa, jonne roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä! Mikäli juoksija jättää roskia juoksureitilleen on järjestäjällä oikeus antaa juoksijalle aikasakko 60 min tai tarvittaessa jopa hylätä juoksijan suoritus. Erittäin vahva suosituksemme ja pyyntömme on Metsähallituksen roskaton retkeily -teema - eli tässä tapauksessa siis polkujuoksijasta ei jää jälkeäkään luontoon. Mikäli jostain syystä roskia on pakko jättää reitin varrella, niin tällöin ne pitää jättää järjestäjän tarjoamille huoltopisteille tai sitten yleisiin roskien keräysastioihin, joita on tarjolla pitkin reittiä yleensä taukopaikkojen ja eri palveluiden läheisyydessä. 

Pyritään pitämään siis yhdessä Suomen nuorin Kansallispuisto yhtä puhtaana kuin se on ennen polkujuoksutapahtumaa.

Kiitos kaikille jo etukäteen luonnon ja ympäristön huomioimisesta!


Kuva: Kokalmuksen laavu.

Luonnon vesien juomakelpoisuus Hossassa

Kainuu Trail -polkujuoksutapahtuman juoksijat voivat käyttää myös luonnon tarjoamaa vettä Hossan kansallispuiston alueella juomavetenä (toki omalla vastuulla). Kainuu Trailin ratamestari Jukka Liuha on retkeillyt Hossan alueella vuodesta 2008 lähtien:
- yli 12 vuoden aikana Hossassa retkeilleenä, ei ainakaan vielä omalle kohdalleni ole sattunut juomavedestä johtuneita ongelmia, vaikka on tuolta tullut juomavettä otettua sekä järvistä, lammista että joista ja puroista, Liuha kertoo. Toki juoksijoiden kannattaa huomioida, että juomavettä kannattaa ottaa vain sellaisesta paikasta jossa on virtausta eli ei esimerkiksi suolampareesta, jossa vesi on seisonut pitkän aikaa, Liuha tarkentaa hieman pilke silmäkulmassa. 


Kuva: Hossan järvinäkymää

Verkkopalvelun alusta onstage © 2024 online.fi