Kainuu Trailille tulossa ennätysmäärä juoksijoita - muun muassa maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen on ilmoittautunut 21 km matkalle

Julkaistu: 15.05.2024

Tänä vuonna jo neljättä kertaa järjestettävä Kainuu Trail -polkujuoksu houkuttelee Hossan kansallispuiston hienoille neulaspoluille ja erämaamaisemiin yhä enemmän juoksijoita.

– Toinen ilmoittautumisportaamme sulkeutui 30.4. ja ennakkoilmoittautumisen valossa näyttää, että tästä vuodesta tulee osallistujamäärältään historiamme suurin, Kainuu Trailin kilpailunjohtaja ja ratamestari Jukka Liuha myhäilee tyytyväisenä.

Viime vuonna Kainuu Trailille ilmoittautuneita oli yhteensä 467 ja matkaan lähti 374 juoksijaa.

– Huhtikuun loppussa päättyneelle toiselle ilmoittautumisportalle saimme jo nyt yhteensä 402 ilmoittautunutta, joka on ylivoimaisesti uusi ennätys, Liuha hekumoi. Kyllä tämä käytännössä ennakoi sitä, että Hossan poluilla kirmaa tänä kesänä jopa 500 polkujuoksijaa.

21 kilometrin Jatkonvaara -matka houkuttelee eniten juoksijoita - muun muassa maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen on viivalla

Liuhan mukaan ehdottomasti suosituin matka Kainuu Trail -tapahtumassa on ollut ja tulee myös ensi kesänä olemaan 21 kilometrin Jatkonvaaran reitti. Puolimaratonin mittaiselle pyrähdykselle on tällä hetkellä ilmoittautunut yhteensä 125 juoksijaa.

– 21 kilometrin matkalle on ilmoittautunut myös maastohiihdon maailmanmestari ja nykyinen Suomen Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen, Liuha kertoo ja jatkaa, että mielenkiintoista on nähdä Heikkisen vauhti Hossan poluilla.

Luin tuossa pari päivää sitten uutisista, että Heikkinen on osallistumassa syksyllä myös Topi Raitasen järjestämään Cooper-tempaukseen. Liekkö tämä sitten yksi välietappi ennen syksyn koitosta – pitänee varmaan kysyä tästä Hossan lähtöviivalla, Liuha spekuloi pilke silmäkulmassa. 

Reittejä ja matkoja lähes kaikentasoisille ja -ikäisille

Kainuu Trail -polkujuoksussa ovat juostavissa matkat 10 km Huosius, 21 km Jatkonvaara, 38 km Kokalmus, 55 km Värikallio ja 78 km Julma-Ölkky. Kaikilla matkoilla on 18 vuotta täyttäneiden yleinen sarja sekä naisille että miehille, mutta lisäksi 10 kilometrin matkalla on sarja myös 12–17-vuotiaille nuorille pojille ja tytöille.

Juoksureiteistä ratamestari kuvailee, että 10 kilometrin matka on helpohkoa ja hienoa neulaspolkunautintoa Huosiusjärven kauniissa ympäristössä, kun taas 21 kilometrin matkalla polkujuoksijat pääsevät jo testaamaan mäkienvalloituskykyjä Jatkonvaaran hulppeassa nousussa.

38 kilometrin matkalla juoksijat pääsevät näkemään Hossan kuuluisimmista nähtävyyksistä Muikkupuron kristallin kirkkaat vedet sekä Kokalmuksen hienot erämaajärvimaisemat. 55 kilometrin taivaltajat pääsevät kokemaan jylhän Julma-Ölkyn kanjonijärven ylityksen riippusiltaa pitkin. Pisimmällä ja ehdottomasti myös rankimmalla 78 kilometrin ultrajuoksijat näkevät käytännössä lähes kaikki Hossan kansallispuiston hienoimmat nähtävyydet.

Voimme luvata kaikkien sarjojen juoksijoille erittäin nautinnolliset juoksupolut ja -maisemat, vakuuttaa Liuha, joka tuntee Hossan alueen reitistöt retkeiltyään ja järjestettyään erilaisia tapahtumia alueella jo vuodesta 2008 lähtien.

Saapuminen Hossaan onnistuu kätevästi järjestäjän tarjoamalla kisabussilla

Tälle vuodelle järjestäjät ovat pyrkineet tekemään Kainuu Trail -polkujuoksuun saapumisesta mahdollisimman sujuvaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Muun muassa kisapäivän 29.6. Kainuu Trail -kisabussit palvelevat kaikkia 10 km, 21 km ja 38 km matkojen juoksijoita, jotka saapuvat joko Kajaanin tai Ruka-Kuusamon suunnasta Hossaan.

– Kannattaa lukea meidän saapumisvinkit sivuiltamme ja tilata bussiliput ajoissa. Kisabusseilla on todella helppo käydä Hossassa päiväseltään, Liuha vinkkaa.

Seuraava ilmoittautumisporras sulkeutuu 17.6.

Kainuu Trail -polkujuoksun viimeinen virallinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 17.6.2024.

– Suosittelemme ilmoittautumaan viimeistään 17.6., jolloin pääsee vielä hieman edullisemmin mukaan Hossan poluille, vaikka tämänkin jälkeen jälki-ilmoittautuminen on mahdollista korotetuin osallistumismaksuin, Liuha kertoo.

17.6. päättyy myös Kainuu Trail -kisabussien lippujen myynti, mutta näiden osalta on hyvä huomioida, että lippuja on rajoitettu määrä, joten ne voivat loppua jo aiemmin.

17.6. jälkeen tapahtumaan pystyy vielä ilmoittautumaan niin sanotuille varapaikoille aina tapahtumaa edeltävään perjantai-iltaan 28.6. saakka.

– Otamme ilmoittautumisia myös vielä tapahtuma-aamuna 29.6., jos sarjoissa on vielä jälki-ilmoittautumisen hetkellä varapaikkoja jäljellä, Liuha tarkentaa.

Jos Hossan polut sattuvat kiinnostamaan, niin ilmoittautua voi verkkosivuilla www.kainuutrail.fi.

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee Hossan luontokeskuksella, jossa on myös kaikkien matkojen lähtö ja maali.

Kainuu Trail -polkujuoksun ohjelma 29.6.2024 klo 6-23

 • klo 5.45: Kisabussi Kajaani-Suomussalmi-Hossa (lähtö Kajaanin Matkakeskukselta)
  • perillä Hossassa klo 8.20-8.30
 • klo 6.00: 78 km lähtö
 • klo 6.40: Kisabussi Ruka-Kuusamo-Hossa (lähtö Sale Rukanriutalta)
  • perillä Hossassa klo 8.20
 • klo 8.00: 55 km lähtö
 • klo 9.00: 38 km lähtö
 • klo 10.00: 21 km lähtö
 • klo 10.30: 10 km lähtö
 • klo 12.00: palkintojenjako 10 km
 • klo 13.00: palkintojenjako 21 km
 • klo 15.00: palkintojenjako 38 km ja 55 km
 • klo 17.00: palkintojenjako 78 km
 • klo 17.30: Kisabussin paluukyydit lähtevät
  • Hossa-Suomussalmi-Kajaani, perillä Kajaanissa klo 20.15
  • Hossa-Kuusamo-Ruka, perillä Rukalla klo 19.10
 • klo 22.00: Maali suljetaan
 • klo 22.30: Maalin keittoruokailun tarjoilu päättyy
 • klo 23:00: Tapahtumakeskus ja kisatoimisto suljetaan

Verkkopalvelun alusta onstage © 2024 online.fi